13:00

Tierps IF

Referat

Referat: Kvarnsvedens IK - Tierps IF

Bortamöte mot topprankade Kvarnsveden IK slutade med 1 poäng . På förhand en mycket svår match vilket det också blev. Känslan inför matchen var att publiken skulle få se en underhållande fotbollsmatch , anser att så också blev fallet då bägge lagen försöker spela fotboll. Tempofyllt och med täta närkamper precis enligt det förväntade .

Bägge lagen skapar lägen men kanske inte så heta men det böljar lite fram och tillbaka i inledningen. I min 21 så skapar hemma lagets Emma Lindén lite tid och yta ca 10 m utanför straff området till höger . Bra fart där hon skjuter i steget snabbt och distinkt vilket innebär 1-0 i min 28. Inte mycket Moa i målet kunde göra på den , riktigt snyggt . Spelet fortsätter att svänga lite där tempot återigen stegras, vi får en hörna i min 31 där bollen landar framför mål och tillslut genom ett självmål betyder 1-1 i min 31. Paus vila. Efter paus kommer det ut ett lite hetare hemmalag som försöker forcera fram en kvittering. Men det skulle bli vi som gör 1-2 i min 51, fin upprullning från vänster sida där vi genom ett snabbt passningsspel där Frida står för sista pass till " Fesa " . Hon måttar in skottet säkert över målvakten, stort jubel och nu var det match igen . Kvarnsveden försöker flytta boll i sida där vi lyckas relativt bra i våra överflyttningar, det är väl just här det märks att hemmalaget spelat i högre serie och vi får kämpa rejält nu. Men bollen rullar snabbt vilket ger både våra backar samt deras kantspelare rejält trötta ben. På en hörna för Kvarnsveden så tappar vi i markering vilket innebär 2-2 i min 75 återigen genom Emma Lindén. Vi lyckas freda oss de sista 15 min vilket innebär att vi kan åka hem med 1 poäng. Moa i mål gör en stabil match och kan inte belastas för målen, lagmässigt återigen en stabil insats i en fysisk match med högt tempo. Vi fick också ett bra kvitto hur vi står oss i årets div 2.